LED Lysskinne & armatur

LED lysskinne - Selv om de ”rå” LED strips er populære som aldrig før, er det dog ikke i alle situationer, de er lige velegnede. De kan nemlig samle støv og er ret svære at rengøre, og mange typer tåler heller ikke vand. I eksempelvis køkkenet kan du derfor med fordel vælge en LED lysskinne, som i bund og grund er et lille LED-baseret armatur.


Fordele ved LED lysskinner

Der er en række fordele ved at vælge en LED lysskinne frem for LED strips. Ganske vidst er LED lysskinner lidt dyrere i indkøb, men du får til gengæld en færdig løsning, som er lige til at sætte op. Lysskinnen har nemlig indbygget strømforsyning, så du slipper for at skulle rode med ledninger og stik, og kan nøjes med at forbinde den direkte til 230 Volt.

Samtidig er LED lysskinnen opbygget som et komplet armatur, hvor lyskilderne er fuldt beskyttede mod støv, snavs og vandstænk. Den er derfor også let at rengøre, og kan uden videre tørres over med en klud. De fleste forbinder ordet ”armatur” med store klodsede lyskasser, men det slipper du for med en LED lysskinne. LED teknologi fylder ikke meget, og derfor fylder en lysskinne ikke mere end 25 millimeter i højden. Den er derfor perfekt til eksempelvis opsætning under hylder eller overskabe.

Ingen uønskede skyggeeffekter

En af ulemperne ved en LED-lyskilde er, at lyset udgår fra et enkelt punkt. Der kan skabe en meget skarp skyggevirkning, hvis LED’en er placeret tæt på et arbejdsområde som for eksempel et køkkenbord. En almindelig LED strip kan derfor skabe en lang række skarpe skygger, som kan virke forvirrende og irriterende i en arbejdssituation.

Med en LED lysskinne slipper du heldigvis for de uønskede skyggevirkninger, da den er forsynet med en skærm af matteret glas. Skærmen sikrer, at lysstrålerne brydes op og spredes i alle retninger, og resultatet er en ”blød” ensartet belysning uden skyggevirkninger.

Masser af billigt lys

Som alle andre LED-produkter udmærker en LED lysskinne sig ved at give meget lys, uden at det belaster elregningen ret meget. Som udgangspunkt kan LED lysskinner derfor energimærkes med A+. Dertil kommer naturligvis den ekstreme holdbarhed, der som regel sikrer livslang driftstid. Når først LED lysskinnen er sat op, behøver du aldrig mere bekymre dig om at skulle skifte pærer eller servicere armaturet.

LED lysskinnerne er typisk bestykket med neutral hvide LED’er med en farvetemperatur på 4500 Kelvin. De er dermed optimerede til arbejdsbelysning, hvor det kølige lys sikrer en god farvegengivelse.